Nagels-Behandelingen Nagelstudio Gellakt Groningen Haren Gellak Gel
info@gellakt.nl   |   06-30793102
Follow us :-

De behandeling van de nagels

 

Behandeling van de nagels.

Behandeling van de nagels.

 

• Er wordt begonnen met het bespreken van jouw wensen. Natuurlijk wordt er uitleg gegeven over alle mogelijkheden. Wij kunnen je uitgebreid adviseren over de aanwezige producten.

 

• Daarna wordt de conditie van jouw nagels beoordeeld en kijken we welk product het beste bij jouw nagels past.

 

• Als het product gekozen is (Gellak of Gel), zoeken we samen een kleur uit die je mooi vindt en die goed bij je past. Er wordt hierbij gekeken naar de tint van jouw huid en ook naar de kleur van ogen en haar.

 

• De behandelingen worden altijd begonnen met een manicure. Dit bestaat onder andere uit het vijlen (in vorm vijlen en op lengte vijlen). Daarnaast worden de nagels voorbereid voor de behandeling door het polijsten. Natuurlijk worden de nagelriemen ook verzorgd.

 

• Het aanbrengen van vitamine en/of nagelverbeteraar, indien nodig.

 

• Daarna wordt de gekozen Gel of Gellak aangebracht. Afhankelijk van het product gebeurt dit met een penseel of een kwastje.

 

• De nagelriemen worden, indien nodig, verzorgd met nagelriemolie. Hierdoor blijven ze soepel, waardoor het risico op wondjes aan de nagelriemen kleiner wordt.

 

• Behandelingen worden altijd afgesloten met een korte, ontspannende handmassage met handcrème.

 

Functie van de nagels uitgelegd door Wikipedia

De belangrijkste functie van de nagels is de bescherming van de zenuwuiteinden in de toppen van de vingers, waardoor er geen eeltvorming plaatsvindt op de vingertoppen. Door de aanwezigheid van een nagel houdt een mens/dier dus het gevoel in de vingertoppen.

De menselijke nagel groeit ongeveer 2-3 mm per maand, bij mannen iets sneller dan bij vrouwen. Om een nagel volledig opnieuw te laten aangroeien is ongeveer 6 tot 8 maanden nodig; voor de tenen tot wel 18 maanden. Bij de mens groeit de nagel van de middelvinger sneller dan van de pink, en van de vingers sneller dan van de tenen. Het huidrandje dat op de nagel aansluit, heet nagelriem. Veel vrouwen laten nagels lang groeien om er aantrekkelijker of vrouwelijker uit te zien. De historische verklaring hiervan is dat een vrouw met lange nagels niet met haar handen kan werken en dus van goede stand is.

Sommige mensen zijn verslaafd aan nagelbijten. Daardoor hebben ze vaak een kort nagelbed (het roze gedeelte van de nagel). De vingertop komt vaak onder de vrije rand van de nagel uit. Aan de andere kant kunnen korte nagels ook een teken zijn van een hobby of beroep dat korte nagels vereist.

De nagelplaat (de zichtbare bovenkant) bestaat uit 3 lagen

  • Hoornlaag (schubbenlaag), is de bovenste laag die bij uitdroging loskomt. Ook wel splijtende nagels genoemd.
  • Keratinelaag (sponslaag), neemt alle voedingsstoffen op en houdt vocht en vet vast.
  • Epitheel laag (onderste laag), is de bevestigingslaag van de nagelwal. Deze bevindt zich aan de zijkant van de nagelplaat.

 

Deze pagina is afkomstig van Wikipedia.

Link:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Nagel